ИПИС | „Детектор“: Зголемена поддршката на граѓаните за влез на земјава во ЕУ и НАТО алијансата
15701
post-template-default,single,single-post,postid-15701,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

„Детектор“: Зголемена поддршката на граѓаните за влез на земјава во ЕУ и НАТО алијансата

„Детектор“: Зголемена поддршката на граѓаните за влез на земјава во ЕУ и НАТО алијансата

Според 75 отсто од испитаниците членството во НАТО е извесно и тоа ќе се случи во период од една година (68,3 отсто), додека мнозинството граѓани (67,5 отсто) очекуваат Македонија да стане членка на Европската Унија и се надеваат тоа да се случи во рок од пет години (22,7 отсто).

 

Целиот текст на Локално