ИПИС | Истражување на ИПИС и Религија: Речиси две третини од граѓаните се суеверни
15719
post-template-default,single,single-post,postid-15719,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Истражување на ИПИС и Религија: Речиси две третини од граѓаните се суеверни

Истражување на ИПИС и Религија: Речиси две третини од граѓаните се суеверни

Речиси две третини од населението во Македонија е суеверно. 57 проценти од граѓаните со православна вероисповест во земјава практикуваат некаков вид суеверие, додека девет од 10 муслимани за себе рекле дека се суеверни.

Ова го покажува истражувањето на Институтот за политички истражувања Скопје и на интернет порталот Религија.мк, кои со поддршка од Фондацијата „Конрад Аденауер“, ја анализираа перцепцијата на граѓаните за верските и религиските аспекти.

 

Целиот текст на Сител