ИПИС | Детектор анкета: Пендаровски 28,8%, Силјановска 26,8%, Река 7,1%
15746
post-template-default,single,single-post,postid-15746,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Детектор анкета: Пендаровски 28,8%, Силјановска 26,8%, Река 7,1%

Детектор анкета: Пендаровски 28,8%, Силјановска 26,8%, Река 7,1%

Само 2% или во рамки на статистичка грешка е разликата помеѓу претседателските кандидати на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.
Ова го покажува најновата анкета на ИПИС спроведена за емисијата Детектор. Ако утре се одржат изборите за Пендаровски ќе гласаат 28,8 % од граѓаните, додоека за Силјановска 26,8%. Блерим Река би ги поддржале 7,1 отсто.

Целиот текст на Сител