ИПИС | Детектор: Две третини од граѓаните сакаат на избори да го изберат идниот претседател
15751
post-template-default,single,single-post,postid-15751,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Детектор: Две третини од граѓаните сакаат на избори да го изберат идниот претседател

Детектор: Две третини од граѓаните сакаат на избори да го изберат идниот претседател

Истражувањето на тема „Информирање на граѓаните за време на кампањата” беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) во период од 23 до 27 март, на 1.100 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење на случаен примерок, стратификуван за да се запази репрезентативноста на населението.

Целиот текст на 24инфо