ИПИС | Детектор: Во Македонија осум од 10 граѓани се религиозни
15768
post-template-default,single,single-post,postid-15768,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Детектор: Во Македонија осум од 10 граѓани се религиозни

Детектор: Во Македонија осум од 10 граѓани се религиозни

Истражувањето на тема „Почитување на верски слободи и права” беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) во период од 18 до 21 мај, на 1.108 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење на случаен примерок, стратификуван за да се запази репрезентативноста на населението.

Целиот текст на  24Инфо