ИПИС | Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава |
15770
post-template-default,single,single-post,postid-15770,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава |

Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава Детектор: Тројка од граѓаните за квалитетот на образовниот процес во земјава |

Истражувањето „Квалитет на образование“ беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) од 18 до 21 мај, на 1.108 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење случаен примерок, стратификуван за да се запази репрезентативноста на населението.

Целиот текст на Опсервер