ИПИС | Анкета на ИПИС: ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ
15818
post-template-default,single,single-post,postid-15818,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Анкета на ИПИС: ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ

Анкета на ИПИС: ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ, ова го покажува најновата анкета Институтот за Политички Истражувања од Скопје . Доколку наредната недела се одржат предвремени парламентарни избори според бројот на гласови победата би припаднала на партијата на Мицкоски. Дека би гласале за ВМРО-ДПМНЕ  се изјасниле 23,1 проценти од испитаниците,  а за СДСМ 21.2. Што значи дека опозицијата ужива 1.9 проценти повеќе од сегашната партија на власт.

 

Алфа ТВ