ИПИС | admin
1
archive,author,author-admin,author-1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Author: admin

Почитувани, Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) спроведе кратко телефонско истражување во периодот помеѓу 2 и 5 Јули 2020 на 1087 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија. Во истражувањето граѓаните ги изразуваа своите ставови за нивната поддршка за политичките партии и политичари. Резултатите се во прилог.   IPIS_Izvestuvanje za mediumi_Anketa...

За потребите на емисијата „Детектор“ на Сител телевизија, Институтот за политички истражувања изработи анкета врз репрезентативен примерок од 1.109 испитаници. Анкетата покажува дека една петина од граѓаните ќе и дадат поддршка на опозицијата ако идната недела се одржат предвремени парламентарни избори. На идните предвремени парламентарни...

Истражувањето на тема „Иселување на младите и квалитет на живот“ беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) во период од 10 до 13 јуни, на 1.119 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење на случаен примерок, стратификуван за да се...

Доколку следната недела се одржат избори 21,2 отсто од граѓаните би гласале за ВМРО-ДПМНЕ, додека 19,5 отсто за СДСМ, покажува истражувањето на Институтот за политички истражувања (ИПИС). Целиот текст на 24...

Почитувани, Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) спроведе едно кратко истражување во периодот помеѓу 14 и 16 Јуни 2019 на 1119 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија. Во истражувањето граѓаните ги изразуваа своите ставови околу нивната поддршка на политичките партии. Во прилог се резултатите од...

Истражувањето „Квалитет на образование“ беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) од 18 до 21 мај, на 1.108 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење случаен примерок, стратификуван за да се запази репрезентативноста на населението. Целиот текст на Опсервер...

Истражувањето на тема „Почитување на верски слободи и права” беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) во период од 18 до 21 мај, на 1.108 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење на случаен примерок, стратификуван за да се запази...

Речиси две третини од населението во Македонија е суеверно. 57 проценти од граѓаните со православна вероисповест во земјава практикуваат некаков вид суеверие, додека девет од 10 муслимани за себе рекле дека се суеверни. Ова го покажува истражувањето на Институтот за политички истражувања Скопје и на интернет...

Мнозинството граѓани (55,3 проценти) сметаат дека водата за пиење во земјава е чиста и безбедна, како и дека нејзиниот квалитет е идентичен како и минатата година (49,2 процента), покажува истражувањето на јавно мислење на тема „Загадување на водите“, спроведено за емисијата „Детектор“ на ТВ Сител,...

Истражувањето на тема Договорот од Преспа“ беше спроведено од Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС) во период од 31 јануари до 4 февруари на 1.102 полнолетни испитаници на ниво на целата земја, со користење на случаен примерок, стратификуван за да ја запази репрезентативноста на...