ИПИС | Институт за политички истражувања
14869
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

За нас

Институтот за Политички Истражувања – Скопје е истражувачка агенција со седиште во Скопје. Стратешка цел на институтот е унапредување на политичките, правните и економските процеси во Македонија, како и перцепциите за развој на политичката култура преку спроведување на научно-истражувачки проекти, но исто така и преку организирање на работилници, дебати и конференции. Институтот е посветен на спроведување истражувања и подготовка на анализи за македонското општество и за состојбите во регионот, како и за јавна промоција на мислења и препораки кои се формулираат врз база на резултатите од истражувањата. Ваквиот пристап овозможува реален увид во моменталната социо-економска и политичка ситуација. Институтот е thinktank и actiontank институција, односно во исто време сме фокусирани и на научните истражувања и на креирањето политики.